Saturday, June 03, 2006

¡Jakten pa NIE numret!

Fyra dagar har vi spenderat i barca nu...och lika manga dagar har vi forsokt skaffa det elandiga NIE numret man maste ha for att spaniorerna ska vilja anstalla en. Men idag, till slut, kunde vi antligen ordna det sista och lamna ifran oss pappren pa polisstationen. En snabb sammanfattning av jakten kommer har: dag ett - kunde vi inget gora for vi hittade inte hyrenvarden som skulle hjalpa oss med forsta papperet, dag tva - exkursion till "city hall" med hyresvarden señor Paco for att fa tag i ett boendekontrakt, dag tre - forsta besoket pa polisstationen (och enda trodde vi)for att fylla i papper men eftersom vi inte hade med lappen med var address kunde vi inte ordna allt da, dag fyra: besok nummer tva pa polisstationen och det sista ordnades. Later detta krangligt sa skulle det ha tagit minst tre ganger sa lang tid om inte Petra och Malin redan varit har en manad och kunde beratta precis hur vi skulle gora. Sa tack Malin och Petra!

Pappersarbetet har saklart inte tagit hela dagarna dock, vi har hunnit med en del annat ocksa. Idag och igar har vi legat pa stranden mest hela dagarna, inte provat vattentemperaturen annu men lufttemperaturen runt 25 grader dugar bra for att battra pa solbrannan:) Har aven vandrat runt en hel del i stan, bekantat oss med omgivningarna. Vi bor pa barcelonas storsta gata, gran via, sa det ar valdigt centralt och bra.

Nu laddar vi for kvallen, ska ut med Malin, Petra och deras jobbarkompisar :) Tack aven for alla kommentarer, sant gillar vi!

2 comments:

Anonymous said...

Hmm I love the idea behind this website, very unique.
»

Anonymous said...

Interesting website with a lot of resources and detailed explanations.
»